HABERLERDEVREK SEMİNER 2014

DEVREK SEMİNER 2014

04-05-2014 1004-A+

Ju Jitsu Seminerine Yoğun İlgi

 

              Türkiye genelinde faaliyet gösteren Ju Jitsu federasyonu’nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Siyah Kuşak DAN tefi, Antrenörlük ve Hakemlik semineri Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yapıldı.

            Dört gün süren seminer 01 Şubat Cumartesi günü başlayıp 04 Şubat 2014 Salı günü saat 20.30 da sona erdi. Konaklama ve diğer masrafların federasyon tarafından karşılandığı seminere özellikle seçilerek davet edilen 49 kişi katıldı. 

             Türkiye de yeni bir spor dalı olan JU JİTSU çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Federasyonun 2014 yılı içinde alt yapı çalışmaları ve eğitim programlarına ağırlık vereceği açıklandı.

           Semineri Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da ziyaret ederek katılımcılara teker teker başarılar diledi. Ju Jitsu Federasyonu Başkanı Hulisi Elmas’tan faaliyet hakkında bilgi alan Milletvekili Ulupınar bu sporun dünyada çok popüler olduğunu Türkiye de neden bu kadar geç kalındığını sordu ve bir an önce aradaki açığın kapatılması gerektiğini söyledi.

             Öğle yemeğinde Federasyon görevlileri ve kursiyerlerle bir araya gelen Milletvekili Ulupınar seminerin sonunda başarılı olanlara diplomalarını takdim etti. Ulupınar “ yapmış oldukları sporun derin bir felsefesi olduğunu, bu tür mücadele sporlarının saldırı değil önemi çok büyük olan bir savunma sporu ve sanat olarak dünyada kabul gördüğünü söyledi” Ulupınar ayrıca “çocuk ve gençlerimizde bu sporun içinde yer almalı ve bu spor ülke geneline yayılmalıdır” şeklinde konuştu. Federasyon Başkanı Hulisi Elmas ve Genel Sekreter Bekir Kaya ile Teknik heyeti yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Milletvekili Ulupınar çalışmalarınızın sonuna kadar destekcisiyim yolunuz açık olsun diyerek kursiyerlere ve Federasyon yöneticilerine başarılar diledi.

           Ayrıca; kısa adı jjif olan “ Uluslararası Ju Jitsu Federasyonu” Türkiye sorumlusu Erol Bekir Yıldırım ise “Yapılan bu seminer Dünya Federasyonu başkanı ve yönetimi tarafından yakından takip edilmektedir. Şahsım olarak  bizzat Başkan Panagiotis Theodoropoulus’a bu seminer ile ilgili bilgi sundum. Federasyon Başkanı Hulisi Elmas ve yönetiminin çalışmalarını oldukça başarılı buluyoruz. İleride yapılacak olan faaliyetlerde başkan Panagiotis Theodoropoulus’u Türkiye ye davet edeceğiz” şeklinde konuştu.