HABERLER4. TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İSTANBUL BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ TESİSLERİNDE YAPILDI (02-04 Ağustos 2019)

4. TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İSTANBUL BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ TESİSLERİNDE YAPILDI (02-04 Ağustos 2019)

02-08-2019 2713-A+

Ferdi Türkiye Ju Jitsu Şampiyonası

İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi

Spor Tesisinde Yapıldı

               

                 02-04 Ağustos 2019 tarihlerinde İstanbul, Boğaziçi Üniversitesinde yapılan Türkiye Ju Jitsu Şampiyonası 43 ilden 74’ü bayan 348’i erkek olmak üzere toplam 422 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

                Şampiyona boyunca Zaman zaman çekişmeli sahnelerin yaşandığı, çetin geçen müsabakaları, nefeslerini tutarak izleyen seyirciler ve sporcu velileri sık sık hayranlıklarını dile getirerek Ju Jitsu’nun yarışma kurallarını öğrenmeye çalıştılar. Ju Jitsu nun diğer mücadele sporları ile arasındaki farkı izledikçe öğrendiklerini ifade eden sporcu velilerinin dikkatini en çok minik sporcular çekti.

               

                Minikler arasında çekişmeli geçen rekabet salonda hoş bir hava estirdi. Miniklerde; 6-7 Yaş grubu minikler teşvik kategorisi, 8-9 yaş grubu alt minikler, 10-11 yaş grubu orta minikler ve 12-13 yaş grubu üst minikler olarak, 4 grup ta gerçekleştirilen minikler şampiyonası oldukça çekişmeli geçerken, 14-15 yaş yıldızlar, 16-17 yaş ümitler, 18-20 yaş gençler, 21-36 yaş büyükler ve 37 yaş yukarısı veteranlar olmak üzere bütün kategorilerde yarışmalar yapıldı.

 

               10 yaş ve üstü sporcular, Fighting – Newaza – Contact - Duo olmak üzere 4 branşta ayrı ayrı yarışmalara katılarak 4 dalda 1 den fazla madalya kazanabilme şansını yakaladılar.

 

KEMER MAÇLARINA İLGİ YOĞUNDU

 

               Her sene düzenli olarak gerçekleştirilen amatör ferdi Türkiye Şampiyonasının bitiminde Ayrıca; Sport Jiu Jutsu ve Combat Ju Jutsu branşlarında profesyonel “Altın Kemer Türkiye Şampiyonası” da yapıldı. Kemer maçlarını izleyiciler nefeslerini tutarak izlediler.

              Sadece bir sıklette bayan müsabakası yapılırken, 6 sıklette de erkekler olmak üzere toplam 7 sıklette altın kemer maçları yapıldı. Kemerler çok çetin geçen mücadelelerden sonra sahiplerini buldu.

 

               Federasyon Başkanı Hulisi ELMAS ve As Başkanlar Necat ÇAĞLAR, Münir Nurettin ÇELİKTUTAN, Mehmet GÖKSU, Halis AVŞAR, ve Genel Koordinatör Seyit Mehmet HALLAÇ Şampiyonanın sonuna kadar yarışma alanından ayrılmadılar.

 

                Şampiyonaya konuk olarak katılan, Uluslararası Kentleşme ve Yapılaşma Dünya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet DUMAN ile Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halil KANAK açılış seremonisinde birer konuşma yaparak şampiyonaya katılan hakem, idareci, antrenör ve sporculara başarılar dilediler. Ayrıca As Başkanı Münir Nurettin ÇELİKTUTAN ve son olarak ’ta Federasyon Başkanı Hulisi ELMAS birer konuşma yaptılar.  Seremoni bitiminde davetlilere plaket takdiminde bulunuldu.