HABERLER5. Türkiye Ju Jitsu Şampiyonası Bartın / İnkumu Plajında Yapıldı

5. Türkiye Ju Jitsu Şampiyonası Bartın / İnkumu Plajında Yapıldı

03-09-2021 1340-A+

5. Türkiye Ju Jitsu Şampiyonası

Bartın / İnkumu Plajında Yapıldı

 

              JU JİTSU FEDERASYONU 5. TÜRKİYE ŞAMPİYONASINI BARTIN / İNKUMUNDA DÜZENLEDİ

               

                 27-29 Ağustos 2021 tarihlerinde Bartın’ın ünlü tatil bölgesi “İnkumu” plajında yapılan Türkiye            Ju Jitsu Şampiyonası 14 ilden 34’ü bayan 158’i erkek olmak üzere toplam 192 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

                Ankara, İstanbul, Edirne, Konya, Kütahya, Aydın, Adana, Çorum, Manisa, Kocaeli, Afyon, İzmir, Mardin ve Bartın’lı sporcuların katıldığı Türkiye Şampiyonası, İnkumu kumsalına kurulan yarışma platformu üzerinde yapılan müsabakalara, 8-9 Yaş, 10-11 Yaş, 12-13 Yaş Minikler kategorileri ile 14-15 Yaş Yıldızlar, 16-17 Yaş Ümitler, 18-20 Yaş Gençler, 21-35 Yaş Büyükler ve 36 Yaş üstü Veteranlar (bay-bayan) olmak üzere “Newaza Gİ”  “Newaza NO Gİ”  “Fighting” “Duo” ve “Contact” branşlarının bütün kategori ve sıkletlerinde her yaş grubundaki sporcuların da katılabilmesine imkân tanındı. Bu doğrultuda her sporcunun birkaç branşta ayrı ayrı yarışarak birden fazla madalya kazanabilmesin önü açılmış oldu.

               Her sene düzenli olarak gerçekleştirilen amatör ferdi Türkiye Şampiyonasının birincisi 2016 yılında yine Bartın da yapılmıştı. İkinci Türkiye Şampiyonası İstanbul Üniversitesi tesislerinde, üçüncüsü Muğla’nın Fethiye İlçesinin büyük boncuklu koyunda, dördüncüsü İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kilyos tesislerinde gerçekleştirildi. 2020 Yılı içinde pandemi nedeniyle faaliyet düzenlenmedi. Beşinci Türkiye Şampiyonası ise tekrar Bartın İnkumu plajında yoğun bir katılımla yapıldı.

               28 Ağustos 2021 Cumartesi günü “Profesyonel Altın Kemer Müsabakaları” yapıldı ve toplam 11 tane kemer görsel şölen eşliğinde sahiplerine verildi.

               Şampiyona boyunca Federasyon Başkanı Hulisi ELMAS ve As Başkanlar Münir Nurettin ÇELİKTUTAN, ile Adnan KEREMOĞLU ve Genel Sekreter Mehmet Çetin KARAKURT ile Genel Koordinatör Seyit Mehmet HALLAÇ Şampiyonanın bitimine kadar yarışma alanında bizzat bulundular.

             Faaliyetin sonunda madalya töreni ile sıkletlerinde dereceye giren sporculara madalyaları Federasyon yöneticileri, hakemler, antrenörler ve katılan konuklar tarafından takdim edildi. Ayrıca Bartın Belediye Başkanı Cemal AKIN ve Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali ÖZDEMİR tarafından Federasyon As Başkanları, Genel Sekreter ve Genel Koordinatöre günün anısına birer plaket takdiminde bulunuldu. Yine günün anısına görev yapan Hakem ve Antrenörlere’ de plaket takdiminde bulunuldu.