HABERLERKIBRIS SEMİNERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK , BAŞBAKAN SAYIN ERSİN TATAR’ I MAKAMINDA ZİYARET ETTİK

KIBRIS SEMİNERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK , BAŞBAKAN SAYIN ERSİN TATAR’ I MAKAMINDA ZİYARET ETTİK

08-01-2020 2169-A+

KIBRIS SEMİNERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

               

                2020 Yılının ilk faaliyetini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde gerçekleştirdik. 03-05 Ocak 2020 tarihlerinde Başkent Lefkoşa’da yoğun bir katılımla gerçekleştirdiğimiz antrenörlük, hakemlik ve üst düzey sporcu gelişim, eğitim ve terfi semineri Federasyonumuzun KKTC Ülke Temsilcisi Mehmet İNGENÇ’in organizasyonunda gerçekleştirildi.

               Federasyon Başkanı Hulisi ELMAS’ın bizzat katıldığı seminerin ayrıntıları, Asistanları Murat TUR, Fethi DONDURMACI ve Vahit DEMİRCİ tarafından verildi. Ayrıca Kıbrıs vatandaşı ve Yakındoğu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Kani BİLGİNAYLAR’da Brazilian Jiu Jitsu eğitmeni olarak seminerde görev yaptı.

              Seminerin son günü yapılan sınavda başarılı olanlara, bir hafta sonra KKTC Ülke Temsilcisi Mehmet İNGENÇ tarafından diplomaları takdim edilecek.

 

BAŞBAKANLIK, BAKANLIK VE DEVLET KURUMLARINA ZİYARETLER YAPILDI

 

               Gerçekleştirdiğimiz bu seminerin neticesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde iki branş bir arada olacak şekilde “Ju Jitsu ve Kenpo Savunma Sporları Federasyonu”nun kurulması çalışmaları da son noktaya gelmiş bulunuyor. Ülke temsilcimiz Sayın Mehmet İNGENÇ’in antrenör ve hakem seminerleri ile alt yapıyı tamamlayıp, bürokratik alanda da çalışmalarını son aşamaya getirmiş olması neticesinde, Devlet bünyesinde Federasyonun kurulması için KKTC Başbakanlık Spor Dairesi Başkanlığının onayı bekleniyor.

              Kıbrıs basınında büyük ilgi gösterdiği seminerin ilk günü KKTC Başbakanı Sayın Ersin TATAR’ı Makamında ziyaret ederek Ju Jitsu spor dalına göstermiş oldukları ilgi, destek ve katkılarından dolayı Federasyon Başkanı Hulisi ELMAS ve Kıbrıs Ülke Temsilcisi Mehmet İNGENÇ tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

           Ayrıca, destek ve katkılarını esirgemeyen Maliye Bakanı Sayın Olgun Selçuk AMCAOĞLU, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ali PİLLİ, Başbakanlık Müsteşarı ve Spor Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal DENİZDANA, Spor Dairesi Müdürü Sayın Mehmet ÖZBİLGEHAN ve Milli Piyangolar Genel Müdürü Sayın Osman YILSEV de ziyaret edilerek günün anısına plaket takdiminde bulunuldu.