HABERLER14 HAZİRAN 2013 PROF. GALA BARTIN

14 HAZİRAN 2013 PROF. GALA BARTIN

04-05-2013 1188-A+

Türkiye de Bir İlk Yaşandı

Combat ve Grapling Ju Jitsu

Profesyonel Kemer Maçları Bartın da Yapıldı

 

 

           Bartın Belediyesi sponsorluğunda yapılan “Profesyonel Ju Jitsu Gala Gecesi” müsabakalarında profesyonel Combat Ju Jitsu ve Grapling Ju Jitsu maçları yapıldı.

          Bulgaristan, Almanya ve Afganistan’dan gelen sporcularında katıldığı gecede zaman zaman nefesler tutuldu, heyecan doruklara ulaştı.

          Gecede başarılı olan sporculara altın kemerleri ve ödülleri Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Başkan yardımcısı Hüseyin çetin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, Spor Şube Müdürü Ertan Orhan ve protokol mensupları tarafından verildi.

         Profesyonel Ju Jitsu organizasyonu, Bartın Cumhuriyet meydanına uluslararası standartlara uygun olimpik ring ve ışıklandırma sistemi kurularak açık havada yapıldı ve müsabakaları yaklaşık 8 bin kişi izledi. 

         Federasyon başkanı Hulisi Elmas, Başkan vekili Güngör Yavuzaslan, Genel Sekreter Bekir Kaya’nın ev sahipliği yaptığı organizasyon büyük beğeni topladı. Ayrıca federasyon teknik kurul başkanı Alpaslan Gülbay ve teknik kurul üyeleri Murat Boldaz, Recep Soylu, İsmet Durnaoğlu da müsabakalarda hazır bulundular. Federasyon onursal Başkanı ve Yürütme kurulu Başkanı Hasan Yıldız’ın Akdeniz Oyunları hazırlık çalışmalarındaki yoğunluğu nedeniyle katılamadığı gecede müsabakalara katılan sporcu, antrenör ve hakemlere tebrik ve başarı dilekleri mesajı, organizasyon sunucusu tarafından tüm katılımcılara anons edilerek okundu.

         Federasyon Başkanı Hulisi Elmas yaptığı açıklamada ”Türkiye de bir ilki gerçekleştirerek yeni bir dönemi başlatmış olduk. Biz bugüne kadar yapılanın tam tersini yaparak işe başladık. Yani önce amatör, sonra profesyonel şampiyonalar yerine, işe önce profesyonel organizasyon gerçekleştirerek başladık, bunda da oldukça başarılı olduk. Şimdi hedefimizde yeni projeler var. Amatör ve profesyonel faaliyetleri aynı zamanda yapacağız.” dedi.

      Federasyon Genel Sekreteri Bekir Kaya ise; Eylül ayında yurt dışında yapılacak olan Dünya Şampiyonasına iyi bir takım oluşturarak katılacağız hazırlıklarımıza şimdiden başladık belirli sikletlerde sporcularımızı belirledik, diğer sikletler için yakında Türkiye seçmeleri yapacağız, şeklinde konuştu.

       14 Haziran 2013 Cuma günü akşam saat 20.00 da başlayan organizasyon 24.00 da sona erdi.