HABERLER3. TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MUĞLA'NIN FETHİYE İLÇESİNDE YAPILDI (09-12 Ağustos 2018)

3. TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MUĞLA'NIN FETHİYE İLÇESİNDE YAPILDI (09-12 Ağustos 2018)

19-08-2018 2707-A+

3. TÜRKİYE ŞAMPİYONASI FETHİYEDE YAPILDI               

 

Merkezi Bartın da Bulunan Ju Jitsu Federasyonu 3. Türkiye Şampiyonasını 09-12 Ağustos 2018 Tarihlerinde Muğla’nın Turistik İlçesi Fethiye'de Yapıldı

 

               09-12 Ağustos 2018 tarihlerinde Muğla nın Fethiye İlçesinde yapılan Türkiye Şampiyonası 41 ilden 54’ü bayan 202’si erkek olmak üzere toplam 256 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

               Fethiye Belediyesinin de desteği alınarak yapılan Şampiyona Fethiye Büyük Boncuklu Koyunda ki plajda yapıldı. 9 Ağustos perşembe günü tartılar, kura çekimleri, hakem gelişim semineri, teknik toplantı, dışarıdan gelen kafilelerin otellere yerleştirilmesi ve Federasyon kurullarının toplantıları yapıldı. 10-12 Ağustos 2018 tarihlerinde ise elemeler, çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları neticesinde ilk 3 dereceye girenlere madalyaları takdim edildi.

               Minik, yıldız, ümit, genç, büyük ve veteranlar (Bay-bayan) kategorilerinde yapılan müsabakaları seyirciler nefeslerini tutarak izlediler.

               Ayrıca; Şampiyonanın bitiminde daha önce dereceleri bulunan unvan sahibi başarılı sporcular arasından seçilen özel sporcular kemer alabilmek için mücadele ettiler. Farklı kategorilerde 6 ayrı sıklette yapılan profesyonel kemer maçlarında 6 sporcu altın kemer sahibi oldu.

               Federasyon Başkanı Hulisi ELMAS Şampiyonanın teknik toplantısında yaptığı konuşmasında “ Çok değerli İl temsilcisi, antrenör, hakem ve kulüp yöneticisi arkadaşlarımız bu sene Türkiye Şampiyonamızı tatil köyünde, tatil konsepti içinde yapmak istedik. Dünyaca ünlü turistik bir ilçemiz olan Fethiye de gerçekleştireceğimiz bu şampiyona ilk olacak. Kumsal da sporcularımız hem denizin tadını çıkaracaklar hem de madalya almak için mücadele edecekler. Bu sistemi Dünya Federasyonu da bu şekilde uyguluyor, bizlerde Dünya Federasyonunu model alarak Türkiye de bir ilki burada gerçekleştireceğiz. Camiamıza hayırlı olsun. Mücadelemize devam ediyoruz, İnşallah bu sene Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlanıp bundan sonra Milli Federasyon statüsünde faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Bakanlık Makamına başvurularımızı tekrar yapacak ve bu sene hayırlısıyla bu işi başaracağız” diyerek konuşmasını tamamladı.