HABERLER33. SEVİYE BELİRLEME, DENKLİK ve TERFİ SEMİNERİ FETHİYE’DE YAPILDI

33. SEVİYE BELİRLEME, DENKLİK ve TERFİ SEMİNERİ FETHİYE’DE YAPILDI

10-10-2020 971-A+

33. SEVİYE BELİRLEME, DENKLİK ve TERFİ SEMİNERİ FETHİYE’DE YAPILDI

 

11-13 Eylül 2020 Tarihlerinde Muğla’nın Fethiye İlçesinde Düzenlenen

Seminer Büyük İlgi Gördü

               

                Ju Jitsu Federasyonu 2020 yılını eğitim yılı olarak programına aldı. Corono Virüs Covit-19 nedeniyle yarışmaların ve özel karşılaşmalar ile müsabakaların yasaklanması nedeniyle eğitim faaliyetlerine ağırlık veren Ju Jitsu federasyonu pandemi kuralları doğrultusunda eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

               Federasyon 2020 Yılı içinde 03-05 Ocak’ta Kıbrıs, 17-19 Temmuz’da İstanbul’un Kasımpaşa İlçesi, 24-26 Temmuz’da Mersin,  14-16 Ağustos’ta Afyon’un Emirdağ İlçesi ve 11-13 Eylül’de Muğla’nın Fethiye İlçesi olmak üzere toplam 5. Seminerini gerçekleştirdi. Ayrıca 2020 yılı faaliyet programı doğrultusunda yeni seminerlerini sırası ile 25-27 Eylül’de İzmir ve 02-04 Ekim’de İstanbul’un Gaziosmanpaşa İlçesinde gerçekleştirecek.

             Federasyon Başkanı Hulisi ELMAS, Eğitim Kurulundan Sorumlu As Başkan Şerafettin BAYNAZ ve Genel Koordinatör Seyit Mehmet HALLAÇ’ın bizzat katılarak yakından takip ettiği “Eğitim, Gelişim ve Diploma Denklik Seminerleri” Teknik ve Eğitim Kurulu Üyesi Alpaslan GÜLBAY ve asistanları nezaretinde gerçekleştiriliyor. Ayrıca Yeşil Bartın Spor Kulübü asistanları olarak görev yapan ve 2 defa Ju Jitsu Dünya Şampiyonluğu bir kere Dünya 2.liği unvanı bulunan Murat TUR ile Dünya 3.sü Vahit DEMİRCİ ve Dünya 2.si Fethi DONDURMACI’da seminerlere Federasyonun eğitim görevlisi olarak davet ediliyorlar.

            Büyük bir katılımla gerçekleştirilen Fethiye semineri 11 Eylül Cuma günü saat 17.00 da başlayıp           13 Eylül Pazar günü saat 18.30 da bitirildi. Seminer sonunda Ju Jitsu sporunun yayılması ve geliştirilmesine destek verenlere Başkan Hulisi ELMAS tarafından günün anısına birer plaket takdiminde bulunuldu.  Ayrıca;  Ju Jitsu Federasyonu Muğla İl Temsilcisi İlker ÖZLÜYURDAKUL ve seminer sorumlu Müdürü olarak görev yapan Hakan ÇINAROĞLU tarafından Fethiye genelinde bu spor dalına ilgi, destek ve katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara plaket takdiminde bulunuldu. Hakan ÇINAROĞLU Fethiye İlçe Kaymakamı Eyüp FIRAT’ı Makamında ziyaret ederek Federasyon Başkanı adına plaketini takdim etti. Bu ziyaretten memnun olduğunu söyleyen Kaymakam Eyüp FIRAT “Spor dalınızı yakından takip ediyor ve çok ilgi duyuyorum. Fırsat buldukça bende bu sporu yapmayı düşünüyorum, İlçemizde bu tür spor dallarının gelişmesi ve yaygınlaşması için her türlü desteği vereceğiz. Semineriniz hayırlı olsun” şeklinde konuşarak ziyaretten duyduğu memnuniyetini de özellikle dile getirdi.

 

Seminer normal bireysel salon antrenmanı formatında yapıldı ve pandemi
kuralları gereği 6 metre kareye bir kişi düşecek şekilde sosyal mesafe
kurallarına göre organize edilmesine özen gösterildi.
 
Ayrıca katılan antrenör, hakem ve sporcuların maske takmalarının zorunlu
tutulduğu antrenman programlarında, tesis girişleri de görevliler tarafından
denetim altında tutularak herkesin ateş ölçümü yapılmasına özen gösterildi.
 
Bireysel antrenmanla performansın yükseltilmesine ağırlık verilirken,
çalışmalar teorik eğitimden ziyade teknik ve taktik uygulamaları kapsadı.