HABERLERJU JİTSU FEDERASYONUMUZUN AKDENİZ BÖLGE TOPLANTISI MERSİN’DE YAPILDI

JU JİTSU FEDERASYONUMUZUN AKDENİZ BÖLGE TOPLANTISI MERSİN’DE YAPILDI

19-05-2019 1563-A+

JU JİTSU FEDERASYONUMUZUN AKDENİZ BÖLGE TOPLANTISI MERSİN’DE YAPILDI

 

               Akdeniz Bölge Başkanlığı nın 2019 yılı faaliyet programı gereği   2019 tarihinde Mersinde yapılan bölge istişare toplantısına  katılanlar;

 Akdeniz Bölge Başkanı Mustafa ÖNEM, Ju Jitsu Federasyonu Genel Koordinatörü ve Genel Sekreter vekili Seyit Mehmet HALLAÇ, Ju Jitsu Yüksek Danışma Kurulu Başkan Yrd. Şerif KALLIOĞULLARI, Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Üst Kurul Koordinatörü Adnan KEREMOĞLU, Ju Jitsu Federasyonu Teknik Kurul Üyeleri Ahmet DÖRTLEMEZ ve İsmet DURNAOĞLU, Mersin ilinden Ju Jitsu Mersin İl Temsilcisi Murat EKECİK, Antrenör Selçuk MADENCİ, Antrenör Abdullah TEKKANAT, Antrenör Veysel DEMİRTAŞ, Ju Jitsu Aday Antrenör Tahsin ÖZBAY.  Adana ilinden, İl Temsilcisi Kılıçaslan GÜLBAY, Antrenör Doğan ASLAN, Antrenör Cem ASLAN. Hatay ilinden: Ju Jitsu Hatay İl Temsilcisi Özen ÖZER. Osmaniye ilinden; Antrenör Derya DÖRTLEMEZ, Ulusal Hakem Ümit AVAN, Ulusal Hakem Emrah BÜYÜKAKÇALI, Ulusal Hakem Seher ÖNEM, Ulusal Hakem Sakine BOZKURT, Ulusal Hakem Hasan PALA, Ulusal Hakem Hatice PALA, Aday Antrenör Ali BOZKURT.

             TOPLANTIDA GÜNDEMDE YER ALAN AŞAĞIDAKİ MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ

  1. Bölge Başkanı Mustafa ÖNEM; Toplantıya katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederek toplantının açılışı yaptı. Yoklama alındı. Toplantıya katılım sağlayan il temsilcileri, antrenörler, hakemler ve Federasyon yönetim kurulu üyeleriyle tanışma gerçekleştirildi.
  2.  Genel Sekreter S. Mehmet HALLAÇ; Toplantıya katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederek, federasyon çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi. Bakanlık bünyesine alınması için yapılan çalışmaları anlattı. Federasyonumuzun düzenlediği seminerlere katılmanın önemini vurgulayarak, belgenin birer duvar süsü olmadığını vurgulayıp saha içerisinde aktif olan antrenör ve hakemlerin olması gerektiğini söyledi.
  3. Bölge Başkanı Mustafa ÖNEM; Ju Jitsu Sporunun 5 kıta birliği ve toplamda 163 ülke federasyonu tarafından yapılan popüler bir spor dalı olduğu söylenerek,
  • Dünya Şampiyonaları,
  • Avrupa Şampiyonaları,
  • Grand Slam Açık Turnuvaları,
  • Sport  Accont ve Spor Games oyunlarında yer alan bir spor dalıdır.

Ayrıca; her yıl Polis ve İtfaiyeciler Oyunları Düzenlenmekte olup, bir çok ülkede polis ve özel kolluk kuvvetlerinin yakın savunma eğitimi olarak uygulanmaktadır.

                Türkiye’ de 2010 yılında Federasyon Başkanımız Hulisi ELMAS’ın önderliğinde Dernekler tüzüğüne göre kurulmuş olup, başarılı çalışmalar sürdürülmektedir. Dedi.

Bölge Başkanı Mustafa ÖNEM; Türkiye Ju Jitsu Federasyonu kuruluşunda buyana kadar;

  • 1.si Bartın  İlimizde, 2.si İstanbul İlimizde ve 3.sü de Muğla ili Fethiye İlçemizde olmak üzere  3 Türkiye Şampiyonası yapılmıştır.
  • Çeşitli illerimizde düzenlenen Dan, Antrenör ve Hakemlik denklik seminerleri ile çok sayıda ve hakemler yetiştirilmiştir.
  • Yurt dışında yapılan Uluslararası ve dünya şampiyonasına sporcu ve takımlar gönderilerek güzel başarılar elde edilmiş olup ayrıca dünya genelindeki standartlarda sporcular yetiştirilmesi sağlanmıştır.
  • 2016 yılında Federasyon teknik heyetimiz tarafında hazırlanan 8 kişiden oluşan  hakem kafilemiz, Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde düzenlenen Uluslararası  JJIF Hakemlik kursunu başarı ile tamamlayarak Federasyon bünyemize dahil olmuştur dedi.

Bölge Başkanı Mustafa ÖNEM, Teknik kurul üyelerimizden Ahmet DÖRTLEMEZ ile İsmet DURNAOĞLU’n söz vererek, JJIF bünyesinde yapılan Ju Jitsu yarışma sitillerini kısaca anlatmalarını istedi.

Teknik kurul üyesi Ahmet DÖRTLEMEZ; Fight Sistem, Duo Sistem ve Ne Waza sistemlerini  açıkladı. Ayrıca son zamanlarda dünya genelinde yaygın olan Para Ju Jitsu hakkında bilgi verdi.

Teknik kurul üyesi İsmet DURNAOĞLU;  JJIF bünyesinde yeni oluşturulan Contact Ju Jitsu branşını ve No-Gi branşını anlatarak, bu sistemlerin dünyadaki kıtalarda ve ülkelerde yaygın olduğu yerler hakkında bilgi verdi.

  1. Bölge Başkanı Mustafa ÖNEM; Toplantıya katılan İl temsilcilerine tek tek söz hakkı vererek İllerimizdeki Ju Jitsu yapılanması hakkında bilgiler aldı.

Adana İl Temsilci Kılıçaslan GÜLBAY; Adana’da 2 adet kulüp olarak Ju Jitsu sporunun yapıldığı beyan ederek, sporun yaygınlaştırılması için 1 (bir) ay ücretsiz tanıtım dersleri vereceğini söyledi. Ayrıca Adana merkezinde ve ilçelerinde Ju Jitsu yapmak isteyen spor kulüpleriyle görüşülerek gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Mersin İl Temsilcisi Murat EKECİK; Öncelikle Toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu dile getirerek, Mersin bölgesinde Ju Jitsu yapan Antrenör arkadaşları tek tek ziyaret edeceğini söyleyip kendisinin de alt yapı çalışmalarının olduğunu beyan etti.

Hatay İl Temsilcisi ÖZEN ÖZER;  Hatay bölgesinde daha önce farklı kuruluşlar ile çalışmaların olduğunu fakat bu kuruluşlarla bir bağlarının kalmadığı dile getirerek, bölge antrenörleriyle görüşüleceğini, şu an aktif olarak Ju Jitsu yapan bir grubun bulunmadığını dile getirdi. Fakat bundan sonra Hatay bölgesinden çok sık söz edileceğini ve spora gereken desteği vereceklerini söyledi.

Osmaniye İl Temsilcisi Hakan GÖKGÖL’ ün  sağlık sebebiyle toplantıya katılamadığı için kendisinden alınan bilgiler Bölge Başkanı Mustafa ÖNEM tarafından toplantıda dile getirildi. Yapılan bilgilendirmede  Osmaniye bölgesinde, 5 Uluslararası JJIF hakemi olmak üzere 12 Ulusal Hakem, 15 Antrenör, 4 Kulüp  aktif olarak Ju Jitsu Sporu İçerisinde yer almaktadır. Osmaniye bölgesi olarak 3 Türkiye Şampiyonası, 3 Uluslararası şampiyonaya takım olarak katılım sağlandı. 3 il şampiyonası 1 bölge şampiyonası organize edildi. Ayrıca Ju Jitsu’ nun tanıtılması ve yaygınlaştırılması için Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri kapsamında Ju Jitsu ve Para Ju Jitsu Gösterilerinin sunulması kabul ettirildi.  Bunun dışında Para Ju Jitsu Projesi  İlgili makamlara sunularak sonuç beklenmektedir.  Ayrıca 2019 yılı Federasyonumuzun faaliyet programlarında yer alan Bölge Şampiyonasına da ev sahipliği yapmak isteği dile getirildi.

Kahramanmaraş, Antalya, Burdur, Isparta İl Temsilcilerimizin çeşitli mazeretleri sebebiyle toplantıya katılamamış olmalarından dolayı bu illerimizden net bilgiler alınamamıştır.

5- Bölge Başkanı Mustafa ÖNEM; Federasyonumuzun elektronik ortamda oluşturulan sicil sistemine evraklarını göndererek kayıt işlemini yaptırmamış olan arkadaşların bir an önce bu işlemleri yapmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Ayrıca, Federasyon web sitemize arkadaşların ara ara girerek güncel haberleri takip etmelerini istendi.

             Federasyonumuzun bünyesinde faaliyet gösteren spor kulüplerinin elektronik sisteme kayıtlarının yapılarak, kulüp şifrelerini almaları, kuşak sınavı yönetmeliğine uygun olarak sınavların yapılması ve sisteme kayıt edilmesi gerektiği, yapılacak olan sınavların yıl içerisinde 4 defa olmak üzere Mart – Haziran – Eylül- Aralık ayları içerisinde oluşturulacak bir komisyon nezdinde yapılmasını istedi. Bu komisyona yıllık vizesini yaptırmış en az 2. Kademe antrenörün başkanlık edeceği ve bir komisyon üyesinin yine vizeli antrenör ve  bir hakemden oluşturulmasını söyledi. İl temsilcilerinden de bu sınavlara mümkün olduğunca gözetmen olarak katılmalarını söyledi.

7- Bölge Başkanı   Mustafa ÖNEM;  Bölge İllerimizde yapılması planlanan veya düşünülen Dan Antrenörlük ve Hakem kursları var ise Federasyon ve bölge başkanlığının bilgisi dahilinde en az 20 kursiyerin olması koşuluyla ortak bir merkezde yapılmasının uygun olacağı dile getirildi.

Hatay İl Temsilcisi ÖZEN ÖZER;  Bu konuda, Hatay Bölgesinin bir çalışması olduğunu bildirilerek netlik kazandığında sonucunu federasyon ve bölge başkanlığımızla paylaşacaklarını söyledi.

8- Federasyon Başkanımız Hulisi ELMAS’ ın daha önceden de bilgisi ve onayı bulunan Bölgesel                      Ju Jitsu Ligi kurulması fikri ortaya sunuldu. Böyle bir ligin Sporumuza ivme kazandıracağı Sporcu Antrenör ve hakemlerimizin tecrübeleri artmasında büyük bir önem taşıyacağı Bölge Başkanı Mustafa ÖNEM tarafında söylendi. Bütün katılımcılar bu öneriye onay verdiler. Bölge Başkanı   Mustafa ÖNEM bu konu ile ilgili çalışmaları yapmak üzere Teknik kurul üyeleri Ahmet DÖRTLEMEZ ve İsmet DURNAOĞLU’nu görevlendirdi.

9- 2019 Yılı Federasyon faaliyetleri içerisinde yer alan Akdeniz Bölge Şampiyonasının 28-29-30 Haziran tarihleri arasında, Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde yapılması görüşüldü.  Tüm katılımcılara fikirleri soruldu ve tarihin uygunluğuna ve diğer federasyonların faaliyetlerine çakışmamasına özen gösterilmesi durumunda herhangi bir sorun teşkil etmediği söylendi. Yapılacak bölge şampiyonasına sporcu katılımı konusunda İl Temsilcilerinden ve Antrenörlerden hassas olmaları istendi.

10- DİLEK VE TEMENNİLER

  • Bölge Başkanı Mustafa ÖNEM tarafından toplantıdaki temsilci antrenör ve hakem arkadaşlara önerileri ve dilekleri soruldu.
  • Genel olarak, bu tür toplantıların bölgemiz ve illerimiz açısından iyi olacağı kanısına varılarak, belirli aralıklarla tekrarlanması gerektiği söylendi. Bu konuda ise yapılacak sonraki toplantıların sırasıyla Hatay, Adana ve Osmaniye şeklinde yapılması dile getirildi. Yapılacak en son toplantıda ise daha sonraki toplantı yerlerinin tespit edilmesi kararına varıldı.
  • Genel sekreterimiz S. Mehmet HALLAÇ, Bölge Başkanı Mustafa ÖNEM diğer yönetim kurulu üyelerince toplantıya iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür edilerek, başarılar dilediler. Ayrıca Bölge Başkanının organize ettiği bu toplantıya ev sahipliği yapan Mersin il temsilcisi Murat EKECİK’e ev sahipliğinden ve ilgisinden dolayı teşekkür ettiler.

ALINAN KARARLAR

  1. İllerimizde Ju Jitsu sporunun tanıtılması ve yaygınlaştırılması için, il temsilcilerinin ile mevcut antrenörlerin,  çeşitli gösteriler - organizasyonlar yapmaları ve bu faaliyetlerinde yerel ve ulusal basında haberleştirerek federasyon genel merkezi ile paylaşılması kararı alındı.
  2. Federasyon sicil sistemine kayıt yapmayan antrenörlerin ve hakemlerin bir an önce federasyon merkezine belgelerini taranmış olarak mail yoluyla ulaştırmaları ve sicil sisteme kayıtlarnı yaptırmaları kararı alındı.
  3. Federasyonumuzun Sporcu Kuşak sistemi yönetmeliğine uygun olarak bir komisyon gözetiminde kuşak sınavlarının Mart – Haziran – Eylül – Aralık ayları içerisinde yapılarak, ay içerisinde sisteme kayıtlarının yapılmasına karar verildi. Oluşturulacak kuşak sınavı komisyonunda ise Vizeli en az 2. Kademe antrenörün başkanlığı  vizeli bir antrenörün komisyon üyeliği ve bir hakem komisyon üyeliğinden oluşan komisyon olması gerektiği il temsilcisinin de bu sınava gözetmenlik yapması gerektiği kararı alındı.
  4. Bölge illerimizde yapılan ve yapılacak çalışmaların ve projelerin bölge başkanlığına  ve federasyon merkezine bilgi verilmesi kararı alındı.
  5. Ju Jitsu’ nun gelişmesi ve yaygınlaştırılması için bölgesel lig oluşturulmasına karar verildi. Bu konuda çalışmalar ve ön hazırlık için Teknik kurul üyelerimiz görevlendirildi.
  6. Akdeniz Bölge Şampiyonasının Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde yapılması, bu konuda Osmaniye il temsilcisi Hakan GÖKGÖL ve bölge antrenörlerinin gerekli çalışmaları yapması kararı alındı. Yapılacak bölge şampiyonasına bölge illerimizin de mutlak surette katılmaları gerektiği dile getirildi.