HABERLERJU JİTSU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BARTIN DA YAPILDI

JU JİTSU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BARTIN DA YAPILDI

04-06-2016 2424-A+

JU JİTSU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

BARTIN DA YAPILDI

 

            Federasyonumuzun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Şampiyonası 12-14 Ağustos 2016 tarihlerinde Bartın da yapıldı.

           Şampiyonaya 24 İlden 43 bayan 248 erkek olmak üzere toplam 291 sporcu katıldı.

Minikler, yıldızlar, ümitler, gençler, büyükler ve veteranlar kategorilerinde olmak üzere

Ne Waza Ju Jitsu, Fighting Ju Jitsu, Duo Ju Jitsu ve Sport Jiu Jitsu disiplinlerinde sporcular kıyasıya mücadele ettiler.

          Ju Jitsu Federasyonu Başkanı Hulisi Elmas yaptığı açıklamada “ikinci Türkiye Şampiyonamızı Hatay da yapacağız, ardından Gaziantep, Osmaniye, Samsun, Zonguldak, Antalya ve İstanbul da gerçekleştireceğimiz şampiyonalarımızla Anadolu’nun her iline     Ju Jitsu’yu yayacağız.

         Federasyonumuzu 2010 yılında kurduk 6 yıllık bu süreçte tüm teknik ekibimizle beraber seminer ve kurslarımızla alt yapımızı oluşturduk. 2013 Yılında bir Dünya üçüncülüğü ile başlayan başarımızı, Montenegro; Makedonya, Saintpetersburg ve Polonya ülkelerinde elde ettiğimiz uluslararası derecelerimiz ve Dünya Şampiyonluklarımız ile devam ettirdik. Türkiye artık bu sporda Dünya standartlarını yakalamış düzeydedir. Ayrıca Ju Jitsu’nun DUO bölümünün Olimpiyat Oyunlarında yarışması programa alınmıştır. Ju Jitsu Olimpik olmak üzeredir.

        Federasyonumuzun Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlanmasının zamanı gelmiştir. Devletimizin bu spora sahip çıkması ve Milli Federasyonların içine dahil edilmesi gerekmektedir. Umarım çok yakında camiamıza bu müjdeli haberi veririz, bu konuda yoğun çalışmalarımız devam edecektir ” Şeklinde konuştu

        Federasyon başkanı Hulisi Elmas ayrıca; Şampiyonamıza iştirak eden ve çeşitli ilerden gelen idareci, antrenör, hakem ve sporcular ile bu Şampiyonada özveriyle çalışan Federasyonumuz kurullarında görevli arkadaşlarımıza Yürütme Kurulu Başkan vekili, İcra Kurulu Başkanı, As Başkanlarımız, Genel koordinatör ile organizasyon, hakem ve teknik kurullarımıza gösterdikleri gayret ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle Bulgaristan’dan gelen Dünya Federasyonu Balkan Ülkeleri Başkanı Yavor DYANKOV ve Türkiye temsilcisi İlhan YALIN ve ekibine ayrıca teşekkür ediyorum, bu birliktelik bizleri daha da güçlendirmiştir. Dedi

        Türkiye Şampiyonasına katılan iller,

1)İstanbul

2)Ankara

3)Adana

4)Osmaniye  

5)Samsun

6)Hatay

7)Bolu

8)Zonguldak

9)Kastamonu

10)İzmir

11)Balıkesir

12)Bursa           

13)Çorum 

14)Kırklareli 

15)Tekirdağ 

16)Kırşehir

17)Gaziantep

18)Mersin

19)Sinop

20)Kırşehir

21)Konya

22)Çankırı

23)Karabük

24)Bartın

 

   PROFESYONEL JİU JİTSU KEMER MAÇLARI YAPILDI

          Türkiye şampiyonasının sonunda profesyonel Jiu Jitsu Maçları yapıldı. Sport (Combat) Jiu Jitsu dalında yapılan profesyonel kemer müsabakalarını izleyenler nefeslerini tutarak izlediler. Birinci olan sporculara Ju Jitsu federasyonumuz tarafından altın kemerleri takdim edildi.