HABERLERSPORT JIU JUTSU DÜNYA ŞAMPİYONASI 08-10 KASIM 2019 TİFLİS / GÜRCİSTAN (3 Dünya Şampiyonluğu, 2 Dünya İkinciliği, 6 Dünya Üçüncülüğü) SPORCULARIMIZ TOPLAM 11 MADALYA ELDE ETTİ

SPORT JIU JUTSU DÜNYA ŞAMPİYONASI 08-10 KASIM 2019 TİFLİS / GÜRCİSTAN (3 Dünya Şampiyonluğu, 2 Dünya İkinciliği, 6 Dünya Üçüncülüğü) SPORCULARIMIZ TOPLAM 11 MADALYA ELDE ETTİ

07-12-2019 2414-A+

SPORT JIU JUTSU DÜNYA ŞAMPİYONASINDA SPORCULARIMIZDAN 11 MADALYA

               

                Kısa adı WSJO olan Dünya Sport Jiu Jutsu Federasyonu’nun 4.Dünya Şampiyonası 08-10 Kasım 2019 tarihlerinde Gürcistan’ın TİFLİS kentinde yapıldı.

               Türkiye Ju Jitsu Federasyonu olarak 17 sporcu, 1 Beynelmilel Hakem 3 Milli Takım Antrenörü ve                     7 Federasyon yöneticisi olmak üzere toplam 29 kişilik kafile katıldığımız bu Dünya Şampiyonasında sporcularımız genel anlamda üstün performans gösterdiler. 17 Sporcu ile ülkemizi temsil ettiğimiz bu organizasyondan 11 madalya elde eden sporcularımız büyük bir başarıya imza atarak tarih yazdılar.

                

SIRASI İLE;

DÜNYA ŞAMPİYONU SPORCULARIMIZ= 1- Orhan RESULZADE(Konya), 2-Sıla Nur AYDEMİR(Bartın),                          3-Sena KARAKAYA(Konya);

DÜNYA İKİNCİSİ SPORCULARIMIZ= 1-Murat TUR(Bartın), 2-Ömer AVCI(Adana);  

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ SPORCULARIMIZ=  1-Vahit DEMİRCİ(Bartın), 2-Muhammed KAŞ(Adana), 3-Gülşah BAYNAZ(İstanbul), 4-Mehmet Ali CANDEMİR(Bartın), 5-Abdulhamit DİLBAZ(Konya), 6-Görkem Cenk CİRİT(Manisa) 

 

             Türkiye genelindeki spor kulüplerinin bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve Federasyon Teknik Kurulunca özenle seçilen 17 başarılı sporcu ile dünya şampiyonasına katılım sağlayan Federasyonumuz bir kere daha tarih yazarak Ülkemizin gündemine oturmuştur. 

     

                                  TAKIM YARIŞMASINDA’DA DÜNYA İKİNCİSİYİZ

           Ayrıca; 17 Kişilik kadronun içinden seçilen ve Orhan RESULZADE(Konya), Fethi DONDURMACI(Bartın), Vahit DEMİRCİ(Bartın), Görkem Cenk CİRİT(Manisa) olmak üzere 4 kişiden oluşan Türk Takımı ile takımlar arası Dünya Şampiyonasına katılan sporcularımız, Polonya’nın ardından Dünya 2.si olarak ayrı bir başarıya daha imza attılar.

        İkincilik kupasını da ülkemize kazandıran sporcularımız dünyanın gözü önünde tarihi bir başarıyı üstlenirken, takım Dünya 3.lüğünü de Azerbaycan kazandı.  

        Ali ÇİLOĞLU(Konya), Ramazan YÜKSEL(Bartın) ve Adem DEMİRCİ(Manisa) Milli Takım antrenörü olarak, yaptılar. Deneyimli hakemlerimizden ve Federasyonumuz As Başkanı Münir Nurettin ÇELİKTUTAN ise WSJO beynelmilel hakemi olarak görev yaptı. Ayrıca Federasyon Başkanı Hulisi ELMAS ve As Başkan Mehmet GÖKSU ile Genel Koordinatör Seyit Mehmet HALLAÇ’ta organizasyonun sonuna kadar Milli Takımımızı yalnız bırakmadı.