HABERLERYURT DIŞI TÜRKLERİ JU JİTSU FEDERASYONU

YURT DIŞI TÜRKLERİ JU JİTSU FEDERASYONU

04-06-2014 1122-A+

JU-JİTSU SPORUNDA TARİHİ BULUŞMA

 

         Türkiye Ju-Jitsu Federasyonu Yönetim Kurulu ve Yurtdışı Türkleri Ju-Jitsu Federasyonu Kurucu Başkanı İlhan Değirmenci,  20.03.2015 tarihinde İstanbul'da bir araya geldi.

        İki Kurum arasında Birlik ve Beraberliğin sağlanması, Karşılıklı çalışma sürecinin başlatılması adına  Değirmenci ve Elmas, Ülkeler arası, 22.12.2014 tarihinde yaptıkları ilk telefon görüşmelerinin ardından, 20.03.2015 tarihinde İstanbul'da Şahsen buluşup kucaklaştı..

         Kurumlar arasında yapılan ilk Toplantıda, İki Federasyonun bütünleşmesi ve Kardeş Federasyon olmaları ile birlikte Karşılıklı Eğitim Seminerleri, Şampiyonalar, ayrıca  her türlü yapılacak Sportif  etkinlikler ile Sporcuların Birlik ve Beraberlik içinde kaynaşmalarının sağlanması adına  önümüzdeki dönemlerde Faaliyetlere başlanması kararı alındı..

         Türkiye Ju-Jitsu Federasyonu Başkanı Sayın Hulisi Elmas, Türkiye'nin dışında ''Yurtdışı Türkleri'' adı altında,  Ju-Jitsu Sporuna ve değişik branşlarda Türk Sporuna hizmet veren Değirmenci'ye Toplum yararına yapmış olduğu çalışmalarından dolayı Onur Plaketi verdi..

        Konu ile ilgili yaptığı açıklamalarında Sayın Değirmenci ''Bu buluşmadan ve yapılan toplantıda alınan kararlardan sonra, Türkiye ve Türkiye'nin dışında  Türk Ju-Jitsu Sporunun Sesi daha da güçlü, kuvvetli ve gür çıkacak, İki Federasyon arasındaki oluşturulan birlikteliğin Türk Sporuna Hayırlı ve Uğurlu olmasını diliyorum''  dedi.